Otin talteen töistä päärynöitä, jotka olisivat muuten jääneet viikonlopun yli hedelmäkoriin.

DSC00525-normal.jpg

4 munaa

2dl sokeria, jos käyttää hedelmäsokeria niin 1½dl ( käytin tälläkertaa ruokosokeria)

1dl vehnäjauhoja

1dl perunajauhoja

1tl leivinjauhetta

1-2 päärynää

50g suklaata ( kaapissa oli pieni Geisha, joten käytin sen)

Vuokaan rasvaa ja kookoshiutaleita ( en käyttänyt vaan vuorasin vuoan tällä kertaa leivinpaperilla, kevyempi versio olevinaan =})

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Vuole suklaata joukkoon, anna osan olla vähän isompaakin palaa, painuvat mukavasti pohjalle ja kun kakun kääntää ovat siinä päällä! Kaada voideltuun ja kookoshiutaleilla vuorattuun tasapohjavuokaan. Kuori ja leikkaa päärynöistä lohkoja tai siivuja ja upota ne taikinaan. Paista uunin alaosassa 180 n. 40 min. Jos käytät hedelmäsokeria alenna uuninlämpöä noin 160-170:een, koska kakku tummuu herkemmin. Sirottele valmiin jäähtyneen kakun päälle tomusokeria.