Suolaisena palana tarjoilin synttäreillä fetataskuja sekä tätä broileripiirakkaa.

DSC00933-normal.jpg

Pohja:

150g margariinia/voita

3 dl vehnäjauhoja

1-2 tl suolaa

3 rkl kylmää vettä

 

Täyte:

400g hunajamarinoitua broileria

1 pieni pun. paprika

1 pieni kelt. paprika

purjosipulia

200g aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa

5 dl ruokakermaa, joista 2,5dl Floran kevyt ruokakermaa 7% +2,5dl tomaatti-vuohenjuustokermaa

4 munaa

n. 200g juustoraastetta

mustapippuria

suolaa

öljyä

 

Tee pohja nyppimällä rasva ja jauhot sekä suola keskenään. Lisää joukkoon vesi. Jos on tarvetta, lisää avistuksen verran vielä vehnäjauhoja, jotta taikina on helpompi levittää piirakkavuokaan. Painele taikina piirakkavuokan (esim. 30cm) pohjalle (itse käytin irtopohjavuokaa) ja reunoille. Laita hetkeksi kylmään odottamaan, kun teet täytteen.


Kypsennä broileri pannulla kypsäksi. Pilko veitsellä hienoksi. Pilko myös paprikat ja purjosipuli. Kuulota paprika ja purjo pienessä öljytilkassa. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon tuorejuusto. Anna juuston sulaa ja sekoita massa tasaiseksi. Lisää myös kerma ja kananmunat sekä juustoraaste ja mausteet. Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja kypsennä uunissa 175 asteessa n. 45 min tai kunnes kypsä.