Lemon bars ei oikein uponnut lapsille, joten tänään uunissa on paistumassa porkkanatorttua.

Tämä ohje on kopioitu suoraan Leivinliinalta:

Ohje (yksi uunipellillinen):

pohja:

  • 4 munaa
  • 4 dl sokeria
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 2 tl soodaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 dl rypsiöljyä
  • noin 6 dl porkkanaraastetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja öljy. Sekoita. Kaada pellille leivinpaperin päälle. Paista  175 asteessa noin puoli tuntia.

päällinen:

  • 60 g voita sulatettuna
  • 3 1/2 dl tomusokeria
  • 200 g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa (tai muuta maustamatonta tuorejuustoa)

Sekoita ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. Päällisen voi laittaa melkein heti tortun päälle, ei tarvitse odotella kauheasti jäähtymistä.