Lemon bars ei oikein uponnut lapsille, joten tänään uunissa on paistumassa porkkanatorttua.
Tämä ohje on kopioitu suoraan Leivinliinalta:
Ohje (yksi uunipellillinen):
pohja:
- 4 munaa
- 4 dl sokeria
- 4 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
- 2 tl soodaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 dl rypsiöljyä
- noin 6 dl porkkanaraastetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja öljy. Sekoita. Kaada pellille leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa noin puoli tuntia.
päällinen:
- 60 g voita sulatettuna
- 3 1/2 dl tomusokeria
- 200 g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa (tai muuta maustamatonta tuorejuustoa)
Sekoita ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. Päällisen voi laittaa melkein heti tortun päälle, ei tarvitse odotella kauheasti jäähtymistä.
Kommentit