Löysin tälläisen ohjeen tänään selatessani Kodin Kuvalehteä 17/2008 ja päätin kokeilla. Kakku on juuri uunissa, joten lisään kuvan myöhemmin kun kakku on valmis.
Taikina:
1½ dl oliiviöljyä
3 dl sokeria
3 munaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
1 tl inkiväärijauhetta
1 dl mantelirouhetta
2 omenaa raastettuna
Kuorrutus:
50 g sulatettua voita
200g tuorejuustoa
1tl vaniljasokeria
4-5 dl tomusokeria
Pinnalle:
1 dl mantelirouhetta
Vatkaa oliiviöljy ja sokeri kuohkeaksi kulhossa. Lisää joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen ja koko ajan seosta vatkaten.
Sekoita kuivat aineet sekä mantelirouhe keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon omenaraaste.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun ( käytin mantelijauhetta) 2-litraiseen irtopohjavuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 1tunti ja 20 min ( minulla se oli tunnissa valmis!!), kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista. Irroita hieman jäähtyneenä.
Valmista kuorrutus sekoittamalla sulatetun voin joukkoon tuorejuusto, vaniljasokeri ja tomusokeri. Sekoita sen verran, että kuorrutuksesta tulee tasainen. Itse annoin kuorrutteen vain valua yli, en siis tasoitellut.
Halkaise kakku puoliksi. Levitä puolet kurrutuksesta kakun väliin ja loput kakun pinnalle ja reunoille. Ripottele päälle mantelirouhetta.
Tämän kakun pitäisi säilyä viileässä monta päivää ja maun vain parantua. Let´s see.
Kommentit