Löysin tälläisen ohjeen tänään selatessani Kodin Kuvalehteä 17/2008 ja päätin kokeilla. Kakku on juuri uunissa, joten lisään kuvan myöhemmin kun kakku on valmis.

DSC00544-normal.jpg

Taikina:

1½ dl oliiviöljyä

3 dl sokeria

3 munaa

3½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

2 tl kanelia

1 tl kardemummaa

½ tl suolaa

1 tl inkiväärijauhetta

1 dl mantelirouhetta

2 omenaa raastettuna

Kuorrutus:

50 g sulatettua voita

200g tuorejuustoa

1tl vaniljasokeria

4-5 dl tomusokeria

Pinnalle:

1 dl mantelirouhetta

Vatkaa oliiviöljy ja sokeri kuohkeaksi kulhossa. Lisää joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen ja koko ajan seosta vatkaten.

Sekoita kuivat aineet sekä mantelirouhe keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon omenaraaste.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun ( käytin mantelijauhetta) 2-litraiseen irtopohjavuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 1tunti ja 20 min ( minulla se oli tunnissa valmis!!), kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista. Irroita hieman jäähtyneenä.

Valmista kuorrutus sekoittamalla sulatetun voin joukkoon tuorejuusto, vaniljasokeri ja tomusokeri. Sekoita sen verran, että kuorrutuksesta tulee tasainen. Itse annoin kuorrutteen vain valua yli, en siis tasoitellut.

Halkaise kakku puoliksi. Levitä puolet kurrutuksesta kakun väliin ja loput kakun pinnalle ja reunoille. Ripottele päälle mantelirouhetta.

Tämän kakun pitäisi säilyä viileässä monta päivää ja maun vain parantua. Let´s see.