Tein sunnunntaina tämän MAKU-lehden ohjeen mukaan kaksi taatelikakkua. Toisen söimme itse ja toinen meni tarhantädeille eilen kaffipöytään.

Kaksi kakkua:
 
2 pkt (à 250 g) taateleita
6 dl vahvaa kahvijuomaa
4 dl sokeria
400 g voita tai margariinia
4 munaa
6 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
4 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria
2 tl inkivääriä

Paloittele taatelit ja pane ne kattilaan. Mittaa päälle vahva kahvijuoma sekä sokeri ja keitä miedolla lämmöllä soseeksi silloin tällöin sekoittaen.

Paloittele rasva kuumaan soseeseen ja anna jäähtyä.

Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin kakkuvuokiin ja paista 175 asteessa noin tunnin ajan.

Koristeeksi laitoin tomusokeria sekä itse tehdyn punaisen joulutähden.

Tällä ohjeella olen tehnyt kaksinkertaisen annoksen jo pari kertaa.