Pian nautin jälkiruuaksi uunituoretta mustikkapiirakkaa kahvin kera.
Ohje on Yhteishyvä ruokamaailma lehdestä.
Mamman marjapiiras
Pohja:
100g margariinia
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl grahamjauhoja ( tähän sopisi varmasti ihan yhtä hyvin ruisjauhot)
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdotetaan margariini ja sokeri, vatkataan joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita seos vahtoon. Painele taikina jauhotetuin käsin torttuvuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte:
3 dl mustikoita
1 tlk kermaviiliä
1 kananmuna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Levitä marjat torttupohjalle. Sekoita kermaviili, muna, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos marjojen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin puoli tuntia.
Jos piiras on pohjasta raaka, pane se vielä viideksi minuutiksi uunin pohjalle jälkilämpöön
Kommentit