Pian nautin jälkiruuaksi uunituoretta mustikkapiirakkaa kahvin kera.

Ohje on Yhteishyvä ruokamaailma lehdestä.

Mamman marjapiiras

DSC00505-normal.jpg

Pohja:

100g margariinia

1/2 dl sokeria

1 kananmuna

1 dl grahamjauhoja ( tähän sopisi varmasti ihan yhtä hyvin ruisjauhot)

1 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vaahdotetaan margariini ja sokeri, vatkataan joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita seos vahtoon. Painele taikina jauhotetuin käsin torttuvuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:

3 dl mustikoita

1 tlk kermaviiliä

1 kananmuna

1/2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Levitä marjat torttupohjalle. Sekoita kermaviili, muna, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos marjojen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin puoli tuntia.

Jos piiras on pohjasta raaka, pane se vielä viideksi minuutiksi uunin pohjalle jälkilämpöön