Tein tätä jo ennen pääsiäistä ihan muuten vaan .
pohja:
200 g digestive-keksejä
75 g margariinia/voita
täyte:
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
4 dl piimä
2 dl vispikermaa
3 rkl sitruunanmehua
6 liivatelehteä
päälle:
hedelmäsosetta (esim.mangosose)
Hienonna keksit ja sulata rasva. Sekoita pohjan ainekset keskenään. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle. Valmista täyte: pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita sokeri ja piimä, vaahdota kerma. Yhdistä kerma piimäseokseen. Purista ylimääräinen vesi liivatteista, kuumenna sitruunamehu ja liota liivatteet sitruunamehuun. Sekoita liivateseos vähän jäähtyneenä kerma-piimäseokseen. Kaada seos pohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä muutama tunti. Ennen tarjoilua levitä päälle hedelmäsose ja koristele halutessasi kermavaahdolla.
Tätä ei jaksettu odotella ihan tarpeeksi kauan, joten pikkasen oli vielä höttöä kun ruvettiin jo syömään. Ja kuvakin on otettu jo ennen kuin on saatu edes tarjoiluastiaan saakka.
Kommentit