Tein esikoisen synttäreille tätä Kakkukioskin blogista löytämääni reseptiä, joka taas oli kopioinut reseptin Suklaamuruja blogista ( ihana internetin maailma).

Kuvaa minulla ei ole sillä epäonni astui kuvaan tuntia ennen vieraiden saapumista. Olin siirtämässä pieta tarjoilulautaselle kun se meni keskeltä poikki ja lässähti väärinpäin. Voitte kuvitella raivoni määrää ( isäntä käski poistua keittiöstä välittömästi ennen kuin sain sanaisen arkkuni auki). Mutta tässä kuitenki ohje:

 

pohja:

15 Digestive keksiä

80g sulaa voita

1 tl sokeria

Täyte:

5 keltuaista

1 tlk kondensoitua maitoa

1 dl Lime mehua ( minulla tuli hieman vähemmän)

1 rkl Limen raastettua kuorta ( samoin tätä)

( mutta sitten lisäsin melkein tölkillisen Lime-valkosuklaa rahkaa)

* Murskaa keksit ja sekoita sula voi sekä sokeri sekaisin.

* Vuoraa piirakkavuoka keksimurulla ja paista uunissa 150 asteessa 10 min. Nosta uunin lämpö 175 asteeseen kun olet ottanut pohjan uunista.

* Vatkaa keltuaiset kuohkeammaksi ja lisää tölkillinen kondensoitua maitoa ketuaisten joukkoon.

* Vatkaa kunnes sakenee.

* Lisää Limen mehu ja kuori ja kaada pohjan päälle.

* paista 175 asteessa 10 minuuttia.

* Anna vetäytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

Laitoin tämän sivupöydälle tarjolle tyyliin maistaa saa jos uskaltaa ja vieraat tykkäsivät kovasti. Minun makuuni tämä oli ehkä hieman liian makeaa.

Tarjolla oli myös ajankohtaan sopivia laskiaspullia sekä mantelimassalla että mansikkahillolla.