Banaanit olivat meidän perheelle hieman ylikypsiä syötäväksi, joten tein niistä banaanikakun.

Banaanikakun (n. 20 viipaletta) teet näin:

5    dl    Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2   dl   sokeria
2 ½   tl   leivinjauhetta
2   tl   kanelia
1   tl   inkivääriä
2   dl   kermaa
3      munaa
2-3   dl   banaanisosetta (2-3 isohkoa banaania)
1 ½   dl   juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Banaanisose kannattaa tehdä esim. sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää (haarukallakin voi hyvin soseuttaa, ei tarvitse sauvasekoitinta jos ei ole!). Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista. Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua. Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.
Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Resepti on Arja Savelalta, Myllyn Paras Oy:stä!