Tämä pätkiskakku meni miehen kavereiden synttäri-saunailtaan. Saunailta toteutettu "jokainen tuo jotakin syötävää"- periaatteella ja mieheni siis vei tämän pätkiskakun.

Pohja:

Dominokeksejä ( puolitoista pötköä)

voita sulatettuna n. 75g

Täyte:

5 liivatelehteä

melkein 2 pss pätkiksiä ( osa sulatettuna ja osa rouhittuna)

2 rasiaa maustamatonta tuorejuustoa

1 tlk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

1/2 dl kuumaa kahvia

Murenna keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Sulata marg. ja sekoita se keksinmurujen joukkoon. Peitä irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksimuruseos leivinpaperin päälle vuokaan. Pane liivatelehdet kylmään veteen n. 5 min. turpoamaan. Hienonna sillä aikaa pätkikset monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa tai sulata mikrossa varovasti. Sekoita suklaa tuorejuuston joukkoon. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto suklaa-juusto seoksen joukkoon. Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumennettuun kahviin. Lisää liivate ohuena nauhana muiden täyteaineiden joukkoon. Kaada täyte murupohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään asti. Irrota vuoan reunat varovasti ja nosta leivinpaperin avulla tarjolle.

Jos et pidä kahvin mausta niin voit käyttään sen sijaan lämmintä vettä. Voit koristella kakun esim. kaakaojauheella ja/tai pursottaa suklaasta koristeita leivinpaperin päälle ja koristella kakun niillä. Itse tein tällä kertaa tuollaisia kuvioita.