Löysin tämän ohjeen Ahonlaita-leivontablogista, joka taas löytänyt tämän amerikkalaisesta Bakarella-blogista.

Pohja:

  • 140 g voita
  • 245 g vehnäjauhoja
  • 70 g tomusokeria

Täyte:

  • 210 g sokeria
  • 35 g vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 4 munaa
  • 70 g sitruunamehua

Ahonlaidalla on hienot vaihekuvat tästä olemassa.

Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään ja lisää niihin hieman pehmennyt voi. Nypi taikinaksi. Painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle.

Alkuperäisessä ohjeessa kehoitettiin käyttämään 23 x 33cm kokoista uunipannua, mutta koska en omista ainuttakaan neliön muotoista uunipannua niin päädyin käyttämään halkaisijaltaan 28cm kokoista irtopohjavuokaa jonka pohjalle pingotin leivinpaperin. (Minä käytin myös pyöreätä irtopohjavuokaa.)

Paista pohjaa 175 asteessa n. 20min tai kunnes pohja on saanut hieman väriä.

Vatkaa pohjan paistumisen aikana munia käsin muutama minuutti, kevyesti. Sekoita keskenään täytteen kuivat aineet ja lisää ne kevyesti vatkattuihin muniin. Sekoita lopuksi joukkoon sitruunamehu.

Kaada sitruunatäyte esipaistetun pohjan päälle.

Paista piirakkaa vielä 25 minuuttia 175 asteessa.

Jäähdytä valmis piirakka ja leikkaa paloiksi, siivilöi tomusokeria pinnalle.

Kun teen seuraavan kerran tätä piirakkaa uudestaan, vähentäisin täytteestä yhden munan ja laittaisin tilalle perunajauhoa ruokalusikallisen ja tuplaisin sitruunamehun määrän. Valmiit sitruunapalat olivat hyviä, mutta täytteessä maistui mielestäni liikaa kananmuna, vaikkakin todella makeita nämä olivat mutta sitruunan maku ei päässyt tarpeeksi esille. Minä laitoin nuo ohjeen kananmuna määrät, mutta laitoin yhden sitruunan sijaan kaksi ja siitä tuli kyllä melko sitruunaista ( mutta kananmuna ei maistunut läpi).