Tämän ohjeen löysin Helsingin Sanomien ruoka-osiosta. Ja hyvää oli, nam! Jaoin jo töissäkin eteenpäin tätä ilosanomaa .

  • 200 g voita tai margariinia
  • 2 1/4 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 hapahkoa omenaa
  • 2 rkl sokeria + 1 1/2 tl kanelia
  • tai vastaavasti kanelisokeria
  • raesokeria

1.Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen välillä hyvin vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi ne taikinaan.

2.Levitä puolet taikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun pyöreään vuokaan (halkaisija 23-24 cm).

3.Kuori omenat, poista siemenkota ja leikkaa viipaleiksi. Levitä 2/3 omenista vuokaan taikinan päälle ja ripota pinnalle sokeria ja kanelia tai kanelisokeria.

4.Peitä taikinalla ja levitä loput omenaviipaleista pinnalle. Sirota päälle raesokeria.

5.Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 50 minuutin ajan ja tarjoa kermavaahdon kera.